Kalapati

Kalapati _frans_van_liemptDe winnaar van de jaarlijkse wedstrijd 2015 voor schrijvers is Kalapati van Frans van Liempt. Kalapati is het debuut van deze schrijver die al sinds 2006 op de Filipijnen woont.

Deze autobiografische roman geeft een openhartige blik in het leven van Frans als homoseksuele man die niet bang is het avontuur aan te gaan in een ver land.

Terugkijkend op een turbulente tijd in zijn leven als gay op de Filipijnen, vertelt Frans van Liempt in soms rauwe bewoordingen over bedrog, lust en complete ontreddering.

Na een aantal zorgeloze jaren op de Filipijnen verhuist Frans naar een andere stad om daar met een vriend een eetcafé op te zetten. Zijn partner, die hij op dat moment al zes jaar heeft, is niet behulpzaam en uiteindelijk blijft Frans alleen achter. Wanneer hij dan ook nog tegen allerlei ingewikkelde zaken aanloopt en zich op anderen verlaat, raakt hij alles kwijt en valt in een diep, duister gat. Frans ziet nog maar één uitweg, maar zelfs daarin faalt hij. Een harde leerschool volgt en beetje bij beetje begint voor Frans het licht weer te schijnen.

Het boek is als Print-on-demand paperback en als eBook leverbaar op Amazon, Bol en op www.VrijeBoeken.com