Liesbeth Heenk en medewerkers

Liesbeth Heenk, Uitgever van E-Books op AmazonAmazon Specialist Liesbeth Heenk & medewerkers

Als je zaken doet met de Internationale Online Uitgeverij Amsterdam Publishers wil je wat over die uitgeverij weten. Ik ben Liesbeth Heenk en ben uitgever. Als kunsthistorica ben ik vanuit de liefde voor de kunst en de fascinatie voor alles wat met internet te maken heeft in de wereld van eBooks terecht gekomen. In 2012 heb ik mijn eerste eBooks over kunst gepubliceerd. Daarna volgden er tientallen meer. Het is een fascinerende wereld met ongekende mogelijkheden. Op deze website vind je een kleine selectie van de door Amsterdam Publishers uitgebrachte titels. Zie voor mijn allereerste ebooks de websites:  www.secretsofvangogh.com en www.amsterdammuseumebooks.nl.

Ik heb inmiddels geen tijd meer om zelf te schrijven, maar help andere auteurs de mogelijkheden van het online uitgeven te ontdekken. Dat is een dankbaar vak. Veel auteurs weten wel hoe ze een boek moeten schrijven, maar niet goed hoe ze zich het beste  kunnen profileren, en hoe ze hun eBook of Print-on-Demand paperback optimaal kunnen inzetten voor hun business. En mocht er hulp nodig zijn bij de redactie dan kan ik die ook bieden.

Internationale Online Uitgeverij op Amazon

Met de officieel geregistreerde uitgeverij Amsterdam Publishers geef ik eBooks en paperbacks uit in 245 landen ter wereld. Dit doe ik hoofdzakelijk op Amazon, maar ook op andere internationale uitgeefplatforms als Kobo, Apple Ibooks, Nook etc. Mijn belangrijkste doel is ervoor te zorgen dat jouw eBook zo fraai mogelijk wordt uitgegeven en zichtbaar is temidden van miljoenen concurrerende titels. Dat is best een opgave. Het lukt ook niet altijd!

Liesbeth_heenk_amsterdam_publishers_selfie

Ik durf bijna het woord ‘missie’ niet te gebruiken omdat iedereen dat woord bij het minste of geringste in de mond neemt, maar laat ik zeggen dat ik het belangrijk vind dat iedereen gehoord wordt. Ieder mens is het waard om gehoord te worden.

Met veel enthousiasme en liefde voor het digitale boekenvak geef ik jou een stem. Iedereen heeft een verhaal of boodschap, op welk gebied dan ook. De meeste mensen uiten zich mondeling, terwijl een minderheid de behoefte voelt dit op te schrijven. Wie schrijft die blijft; Je lijkt je eigen eindigheid te overstijgen.

Het Portfolio van Amsterdam Publishers

Anders dan reguliere uitgevers maak ik geen onderscheid tussen een roman of een werk van non-fictie. Het fonds van Amsterdam Publishers is dan ook divers. Ik heb auteurs begeleid bij het publiceren op het gebied van gezondheid, MindTuning, Mindfulness, chronische pijn, Psych-K, Holocaust memoirs, (historische) romans, muziek, kinderboeken, Young Adult, detectives, thrillers, spiritualiteit, kunst, yoga, sport, architectuur, soft skills, muziek en geschiedenis. Alle genres zijn welkom, binnen bepaalde grenzen en … met kwaliteit. Jouw manuscript kan in alle mogelijke westerse talen worden aangeleverd.

Veel auteurs zetten hun tekst in PDF-vorm op de eigen site vanwege de oh-zo-begeerde email lijst. Dat kan handig zijn, maar denk een stap verder. Echt ondernemende auteurs willen ook internationaal gehoord worden en beseffen dat daar veel winst te behalen is. Misschien niet zozeer in financiële zin (al zijn er uitzonderingen), maar juist door bijkomende zaken als upsales (trainingen, workshops, andere produkten), meer status, bekendheid en vindbaarheid.

Die auteurs wil ik graag helpen gehoord te worden. Auteurs die beseffen dat een internationaal boek het beste visitekaartje ooit is en zien dat dit de beste manier is om ook internationaal door te breken als spreker.

Waarin is Liesbeth Heenk onderscheidend?

Er zijn wel meer uitgevers in Nederland. En er lijken er wel dagelijks bij te komen. Het merendeel werkt uitsluitend met het CB (voormalig Centraal Boekhuis), waarbij de meeste uitgevers zich bezighouden met een nichemarkt.

Ik ben uniek in Nederland en België door me te richten op het internationale uitgeven, en weet de weg in het oerwoud van de uitgeefplatforms. Het gaat erom hoog te komen binnen de categorie. Bij Amsterdam Publishers zoeken we precies uit waarin jouw eBook de beste resultaten kan bereiken. Dat is een van de belangrijkste zaken naast – natuurlijk – de boekpromotie.

Internationale profilering is lastig en vereist een goede onderlinge samenwerking tussen uitgever en auteur. Een auteur die achterover leunt en wacht tot hij een bestseller heeft redt het niet. Samen met VA’s uit de hele wereld doe ik veel aan boekpromotie.

Veel auteurs willen zich eerst manifesteren in Nederland en België. Dit bied ik vaak als eerste stap aan, waarna we de wereldmarkt opgaan.

Ik kan ervoor zorgen dat jouw eBook de status verwerft van bestseller. Dit is iets wat je prachtig kunt gebruiken voor jouw business.

Het is wat hachelijk om te zeggen waarin je je onderscheidt, maar als ik mijn auteurs en collega’s beluister dan is dat door mijn persoonlijke aandacht en het meedenken. Ik onderhoud goede en regelmatige contacten met mijn auteurs en verdiep me in elk manuscript zodat ik weet hoe een boek het best gepromoot kan worden. Service staat bij mij hoog in het vaandel.

Bij de internationale promotie is het van belang te weten dat ik door mijn 7-jarig verblijf in Engeland redelijk tweetalig ben.

Als je je als auteur wilt profileren moet je over een goed website beschikken. Ik werk met professionele freelancers die voor jou tegen een billijke vergoeding een goede website kunnen opzetten.

Met mijn bedrijf probeer ik overigens zo duurzaam mogelijk te opereren om zo bij te dragen aan een klimaatneutrale samenleving. Er wordt veel gebruik gemaakt van openbaar vervoer – als er al gereisd moet worden. Het merendeel van de contacten met auteurs en medewerkers vindt online plaats. Daarnaast maken we gebruik van digitale platforms en van CreateSpace die de boeken met FSC materiaal drukt. De verwarming op  kantoor wordt voorzien van windenergie. Helaas kunnen er geen zonnepanelen op het dak, anders had ik dat al lang gedaan..!

Drie testimonials voor Amsterdam Publishers

“Liesbeth is de expert in Nederland als het gaat om het inzetten van Amazon en de tools van Amazon bij het publiceren. Zij heeft zich dat eigen gemaakt met haar eigen uitgaven en inmiddels wordt zij door auteurs uit de hele wereld benaderd om haar expertise op dit gebied. Ik heb Liesbeth leren kennen als iemand die het vermogen heeft zichzelf tot expert te ontwikkelen en dat ook nog eens op een leuke en laagdrempelige manier aan anderen over te dragen. Daarnaast is werken met Liesbeth zeer plezierig: informeel maar wel ter zake.” – David Huijzer – Uitgever

“Liesbeth Heenk (Amsterdam Publishers) guided me in a very professional, pleasant way, publishing my e-book ‘The War Never Ended’ online. She performed a great job in uploading the e-book onto Amazon, providing well-written promotional texts. She is a true ally. Liesbeth sticks to her promises and gives her work the extra mile with a lot of devotion, constant efforts and original ideas. She over delivered and guided me with great patience and flexibility through the challenging steps of online publishing and marketing. Without her expert skills my book probably wouldn’t have been downloaded over 6250 times in the first 3 weeks online. Publishing your e-book online with full support? I can wholeheartedly recommend Liesbeth Heenk.” Simon Hammelburg – Author

“Liesbeth is very easy to work with. She knew all the information I needed and she was open over all the possibilities. Her enthusiasm and professional knowledge led me to the results I wanted: a book that scores best! Working together she brought up new possibilities, like also creating an Audio Book. Whow, if Amazon is a game, Liesbeth helped me to be in the best position and we win!” Marina Riemslagh PhD – Author

Medewerkers

Amsterdam Publishers maakt gebruik van vertalers, editors, illustratoren, websitebouwers en stagiaires. Medewerkers in de afgelopen jaren: Clara Licht (Ecole du Louvre, Parijs), Judith Hooijer (Universiteit Utrecht), Kelly Cole Rappleye (San Francisco State University, San Francisco), Michiel Kersten, Nienke Bos, Naoko Miyasaki (USA), Kelly Rappleye (USA), Clara Licht (Paris), Angelique Olivia Moreau (Norway), Maria Romero Fernandez (Spain), Yaiza Martos Benigno (Spain), Tessel van der Lugt, Elizabeth Hill (UK), Malin Lönnberg (UK), Dorothée Albers (Leiden), Sandy Jansen (Nederland), Nikita Indyk (Turkije: uitgeefassistent), Génesis Gabriela Celis Tabares  (Unites States) (Spanish titles), Zsa Zsa Bacaling (Philippines), Paula Stokhof (designer), Johanna Kaszti (Amsterdam), Mischa Westerhof, Dagmar Simons (uitgeefassistent – Amsterdam), Lorenzo Barberis (video producer), Darya Danesh, en proofreaders over de hele wereld.

 

Amsterdam_publishers_international_online_publisher

Zakelijke gegevens

Amsterdam Publishers

Willem de Zwijgerlaan 14

2341 EJ Oegstgeest

The Netherlands

info@amsterdampublishers.com

+31 6 518 58260 / KvK 52132609, BTW 124983613

Bank NL74 SNSB 0866454527 tnv Amsterdam Publishers

te Oegstgeest (The Netherlands)

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren