De Dromenbewaarder

De_dromenbewaarder_Rebekka_strijbisDe Dromenbewaarder – Debuutroman van teener Rebekka Strijbis

Tess, een zestienjarig weesmeisje, gaat een maand bij haar grootmoeder logeren in een klein dorpje midden in de Appalachen, Verenigde Staten. Vanwege een incident is ze naar haar grootmoeder Lucy toegestuurd waarmee de familie het contact heeft verbroken. Ze is vastbesloten niemand over haar geheim te vertellen.

In het dorpje treft ze niet bepaald de rust die ze zich had voorgesteld; er is veel spanning en haar eigenzinnige grootmoeder, de dromenbewaarder, heeft daar alles mee te maken. Tess maakt al snel vrienden met Capri en met de broers Allan en Eric, de buren van Lucy.

Tussen de opvliegende vader van deze broers en haar grootmoeder is veel onverwerkt verdriet en schuld. Tess ontdekt dat ze iets begint te voelen voor Allan en geeft uiteindelijk haar geheim prijs. Een meeslepend verhaal voor Young Adults.

Buy_now_with_1_click

Wie is Rebekka Strijbis?

‘Met haar debuutroman de Dromenbewaarder heeft Rebekka Strijbis waargemaakt waar ze al op tienjarige leeftijd van droomde. Ze is geboren in december 1998, als oudste van zeven, en zodra ze haar eerste zin kon lezen, is ze niet meer gestopt. Dat groeide uit tot verhalen schrijven die ze zelf graag zou willen lezen.

Ze krijgt thuisonderwijs en op dit moment is ze bezig zichzelf voor te bereiden om aan een universiteit Neerlandistiek te gaan studeren. Met De Dromenbewaarder won Rebekka Strijbis de Amsterdam Publishers Auteursprijs voor 2016.